Klagande är förödande för hälsan. Hur man bryter mönstret

11.09.2016 12:24
De som ger utlopp för klagande och ilska i större utsträckning engagerar sig i såväl verbala gräl som fysiska slagsmål och vårdslös körning, visar en studie från 2013, ”Anger on the Internet”, som publicerades i Cyberpsychology, Behaviour and Social Network.
Forskarnas slutsats är att människor som klagar och ventilerar på sin höjd skapar en tillfällig lättnad men att det i längden inte avlastar. I själva verket lägger det kol på elden.
Men om vi lägger locket på, blir vi inte som en tryckkokare då? Det handlar om att särskilja hälsosam och ohälsosam ventilering: LÄS MER HÄR
Men om vi lägger locket på, blir vi inte som en tryckkokare då, kan man ju fråga sig. Det handlar om att särskilja hälsosam och ohälsosam ventilering. Lohr nämner en viktig poäng för att hitta rätt:
 
”Se till att du identifierar din känsla som ilska och [att det] inte [rör sig om] andra negativa känslor som sorg eller depression. Både sorg och depression har visat sig förbättras av att man får uttrycka sina känslor och få dem bekräftade, för att sen bearbeta dem.”